1_dubrovnik_pano

BIRN ljetna škola istraživačkog novinarstva

08.07.2017

BIRN ljetna škola istraživačkog novinarstva održat će se od 20. do 26. kolovoza 2017. u Dubrovniku. Prijaviti se mogu novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, s Kosova, iz Makedonije, Rumunjske i Srbije s najmanje tri godine novinarskog iskustva.

Škola je namijenjena novinarima s iskustvom u istraživačkom novinarstvu i ostalim novinarima koji se žele upoznati s novim trendovima i surađivati s mlađim kolegama.

Također, škola je namijenjena i urednicima koji žele potaknuti istraživačko novinarstvo u medijima za koje rade, predstavnicima viših obrazovnih institucija zainteresiranima za istraživačko novinarstvo, međunarodnim dopisnicima s Balkana ili iz drugih zemalja te predstavnicima organizacija koje se bore protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Prijaviti se mogu novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, s Kosova, iz Makedonije, Rumunjske i Srbije s najmanje tri godine iskustva u novinarstvu. Kandidati moraju poslati primjerak svog rada preveden na engleski.

Cijena seminara je 790 eura i pokriva školarinu, smještaj i obroke, a uključuje i udžbenik u izdanju BIRN-a “Digging Deeper: A Guide for Investigative Journalists in the Balkans”.

Najboljim kandidatima koji se prijave do 15. srpnja BIRN će osigurati besplatnu školarinu i 100 eura putnih troškova, dok ostalima koji se prijave do 10. srpnja nudi popust.

 

Standardne prijave moraju stići do 1. kolovoza 2017.

Svi će sudionici dobiti potvrdu BIRN-ove ljetne škole.

Detaljne upute za prijavu potražite ovdje.