ux-788002_1920-400x220

Dvodnevna radionica o uredničkim slobodama, Bruxelles, 29. i 30. kolovoza 2017.

23.06.2017

Europska novinarska federacija (EFJ) i Europski sindikalni institut (ETUI) organiziraju dvodnevni trening u Bruxellesu 29. i 30. kolovoza o poticanju uredničkih sloboda u svojim redakcijama. Radionica je namijenjena novinarima članica EFJ-a i ima ove ciljeve:

  • Razmjena pozitivne prakse uredničkih struktura u osiguravanju uredničke neovisnosti
  • Otkrivanje drugih samoregulacijskih mehanizama kojima se osigurava urednička neovisnost kao što su etičnost, urednička politika, instrumenti kolektivnog pregovaranja
  • Ilustriranje mogućnosti pojedinačnih novinara i predstavnika sindikata da se zalažu za uredničku neovisnost
  • Razvijanje akcijskog plana na razini radnog mjesta koji bi osigurao uvođenje samoregulacijskih mjera za zaštitu uredničke neovisnosti.

Radionica se odvija istovremeno s Ljetnom školom Belgijskog udruženja novinara, te se sudionicima pruža mogućnost da joj se nakon radionice pridruže.

Jezici

Radionica će se odvijati na engleskom, francuskom i hrvatskom jeziku.

Troškovi

Putne troškove i troškove boravka snosit će EU i države iz kojih stižu kandidati. No bit će potrebno uplatiti mali trošak registracije (vidi: pozivno pismo za svoju kategoriju).

Krajnji rok za prijavu

Molimo, popunite kopiju prijavnice za svakog kandidata pojedinačno i vratite ju na adresu: Nathalie De Vits, ndevits@etui.org do 21. srpnja 2017.

Program možete vidjeti ovdje.

Prijavnicu možete preuzeti ovdje.

Upute za prijavu možete pronaći ovdje.

Kontakt: Yuk Lan Wong (Yuklan.wong@ifj.org); Mehmet Koksal (mehmet.koksal@ifj.org)