medijska pismenost

Javni događaj: “Pismenost 2.0. Kako do unaprjeđenja medijskog obrazovanja u Hrvatskoj?”

18.10.2017

Povodom UNESCO-ova Globalnog tjedna medijske i informacijske pismenosti, Hrvatsko novinarsko društvo u suradnji s GONG-om organizira javni događaj pod nazivom Pismenost 2.0. Kako do unaprjeđenja medijskog obrazovanja u Hrvatskoj?.

Događaj koji obuhvaća javnu tribinu, sajam inicijativa za poboljšanje medijske pismenosti i tri radionice, održat će se u srijedu, 25. listopada 2017. godine u velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu, Perkovčeva 2, s početkom u 10 sati.

Kroz tribinu Medijska pismenost u formalnom obrazovnom sustavu, sajam resursa nastalih kroz inicijative iz civilnog društva koje su se dosad bavile medijskom pismenošću, te radionice za djelatnike škola nadamo se doprinijeti uspješnoj i sadržajnoj implementaciji nastave kroz koju će učenici steći, uz tehnička znanja, i svijest o ulozi i važnosti kvalitetnih medija u demokratskom društvu.

Na tribini Medijska pismenost u formalnom obrazovnom sustavu sudjelovat će Saša Leković, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj, Lana Ciboci iz Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu te Marko Matijević, osnivač portala Srednja.hr. Moderatorica rasprave je izvršna direktorica GONG-a Jelena Berković.

Radionicu “Prevencija elektroničkog nasilja” vodit će Lana Ciboci, radionicu “Činjenice i online solidarnost kao zaštita od dezinformacija i govora mržnje na internetu” GONG, dok će se radionica “Medijski odgoj i video produkcija” održati pod mentorstvom Pulske filmske tvornice i
DOKKICE.

Za sudjelovanje na radionicama možete se registrirati ovdje. Postoje ograničena sredstva za refundaciju putnih troškova polaznicima koji žive izvan Zagreba; mogućnost sudjelovanja i refundacije troškova bit će naknadno potvrđena ovisno o organizacijskim mogućnostima. Ako vam je refundacija potrebna, molimo ispunite prijavni obrazac do ponedjeljka 23.10.

Program možete preuzeti ovdje.

Izvor: HND