brit

Media Against Hate: Radionica za nevladine organizacije u Londonu

30.03.2017

Radionica je organizirana u sklopu projekta Media Against Hate, a cilj joj je istražiti medijska sredstva koja se mogu koristiti u suprotstavljanju govoru mržnje. Održat će se od 22. do 26. svibnja ove godine u Londonu i okupit će 15 predstavnika nevladinih organizacija iz zemalja članica EU.

U okviru projekta Media Against Hate, Media Diversity Institute (MDI) organizira radionicu za organizacije civilnog društva protiv govora mržnje, za promociju prava manjina koje su diskriminirane i na koje je uperen govor mržnje.

Treneri će se posebno usredotočiti na digitalne medije i platforme čiji rad može podržati one koji se nastoje suprotstaviti takvom govoru. Jedan od ciljeva je da svi sudionici zajednički proizvedu najmanje jednu medijsku kampanju.

Svoj doprinos radionici dat će i Google, koji će, uz financijska sredstva, osigurati predavanje jednog od svojih stručnjaka. Ovoj petodnevnoj radionici će pridonijeti i nekoliko drugih poznatih organizatora medijskih kampanja te zagovornika različitosti i slobode izražavanja.

Molimo aktiviste civilnog društva koji su zainteresirani za sudjelovanje na radionici da se jave na: info@media-diversity.org, gdje će dobiti sve daljnje informacije o prijavi. Sve troškove sudjelovanja snosi organizator.

The Media Diversity Institute (MDI) je jedan od partnera Europske federacije novinara (EFJ) na ovom projektu. Ostali su partneri ARTICLE 19, Community Media Forum Europe (CMFE), Community Media Institute (COMMIT), Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Cooperazione per lo Sviluppo dei Paesi Emergenti (COSPE).

Više informacija o prijavi možete dobiti ovdje.

Izvor: europeanjournalists.org/mediaagainsthate