no-hate-2019922_1280-1280x600

Media Against Hate: Radionica “Kako se suprotstaviti govoru mržnje i upravljati online zajednicom?”

20.09.2017

U okviru projekta Mediji protiv mržnje (Media Against Hate), u kojem sudjeluje HND, u Rimu se 20. i 21. studenog 2017. održava radionica Kako se suprotstaviti govoru mržnje i upravljati online zajednicom?. Radionicu organizira jedan od partnera na projektu – Cooperazione per lo Sviluppo dei Paesi Emergenti (COSPE).

COSPE organizira radionicu za novinare koji žele razviti svoja znanja i vještine u suprotstavljanju govoru mržnje i seksizmu te promovirati prava manjinskih grupa koje su diskriminirane i kao takve meta govora mržnje.

Radionica će okupiti 25 novinara iz europskih zemalja, a sastojat će se od okruglog stola i tri rasprave vezane uz temu radionice. Fokus radionice je uloga novinarstva u borbi protiv govora mržnje i u njegovoj prevenciji te digitalni medijski alati i platforme koje mogu pomoći u borbi protiv govora mržnje.

Cilj radionice je poboljšati profesionalne vještine u suprotstavljanju govoru mržnje i kreirati pozitivnu zajednicu, razviti mrežu novinara u Europi opredijeljenih protiv govora mržnje.

Govornici i treneri su Pietro Suber (Carta di Roma), Aidan White (EJN), Francesca Fanelli (Article 19), Laura Bononcini (Facebook), Alessandra Mancuso (Rai), Elisabetta Tola (Google) i Valentina Vellucci (Magilla Guerrilla).

Zainteresirani se mogu javiti na mediagainsthateitaly@gmail.com do 4. listopada 2017. Troškove sudionika pokriva organizator.

COSPE je jedan od partnera koje je okupila Europska novinarska federacija (EFJ) na projektu Mediji protiv mržnje. Against Hate. Ostali su partneri ARTICLE 19, Community Media Forum Europe (CMFE), Community Media Institute (COMMIT), Hrvatsko novinarsko društvo (HND/CJA) i Media Diversity Institute (MDI).

Izvor: HND, Media Against Hate