media_agaist_hate

Media Against Hate: U tijeku prijave za radionicu „Izvještavanje o izbjeglicama, migrantima i etničkoj pripadnosti“

14.03.2017

U okviru projekta „Mediji protiv mržnje”, Europska federacija novinara (EFJ) i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) organiziraju radionicu „Izvještavanje o izbjeglicama, migrantima i etničkoj pripadnosti“ 26. i 27. svibnja 2017. u Zagrebu.

Trening će okupiti 25 novinara iz Europske unije Islanda i Liechtensteina koji izvještavaju o temama koje se tiču izbjeglica, migranata i etničke pripadnosti. Cilj mu je razmjena najboljih praksi i postavljanje smjernica koje će u vezi s tim pitanjima promicati etično novinarstvo. Pogled na regionalnu situaciju će se usredotočiti i na prijetnje povezane s govorom mržnje u Hrvatskoj.

Ovdje možete naći pozivno pismo te nacrt programa.

Registrirati se možete ovdje, najkasnije do ponedjeljka, 3. travnja.

Kandidati moraju biti državljani EU, Islanda ili Liechtensteina. Radionice će se održavati na engleskom jeziku.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a trošak putovanja, prehrane i smještaja snose organizatori. Zbog prostornih ograničenja radionici može prisustvovati samo 25 sudionika. Molimo da se registrirate što je prije moguće da bismo znali vaše potrebe, te ćemo ih nastojati zadovoljiti.

Za više informacija o radionici javite se na mah@europeanjournalists.org.

Projekt Media Against Hate pokrenula je Europska federacija novinara u suradnji sa Hrvatskim novinarskim društvom, ARTICLE 19, Media Diversity Institute, Cooperazione per lo Sviluppo dei Paesi Emergenti, Community Media Institute i Community Media Forum Europe. Cilj kampanje je zaustaviti govor mržnje i diskriminaciju u medijima.

Izvor: EFJ