hatespeech2

Media Against Hate: U tijeku prijave za radionicu medijske pismenosti u Poljskoj

30.03.2017

U tijeku su prijave za drugu od ukupno tri radionice koje se tijekom 2017. održavaju u sklopu projekta Media Against Hate. Radionice su namijenjene novinarima, studentima novinarstva i trenerima, regulatornim medijskim tijelima, novinskim vijećima i udrugama civilnog društva. Jedan od partnera u međunarodnom projektu Media Against Hate je Hrvatsko novinarsko društvo. Prijave se primaju do 3. travnja.

Drugu međunarodnu radionicu medijske pismenosti zajednički organiziraju Community Media Forum Europe (CMFE) i Community Medien Institut (COMMIT) u okviru projekta „Mediji protiv mržnje“. Prijaviti se možete ovdje, do 3. travnja.

Radionica će se baviti sljedećim temama:

– Sloboda izražavanja i poštivanje ljudskih prava – gdje su granice i što je govor mržnje?

– Muslimani u medijima – okrugli stol na kojem sudjeluju lokalni i međunarodni stručnjaci (u suradnji s Uredom OESS-a za demokratske institucije i ljudska prava)

Predavači:

– Gordana Knežević, nagrađena novinarka (“Balkans Without Borders”, Radio Slobodna Europa/Radio Liberty)

– Dariusz Grzemny, trener za područja ljudskih prava, govora mržnje i diskriminacije

Radionica će se održati na Filozofskom fakultetu sveučilišta u Warmiji i Mazuryji, u kampusu na jugu Warnije.

Prva radionica, za koju se više ne primaju prijave, bit će održana u Beču, 3. i 4 travnja 2017. Radionice su dio kampanje Media Against Hate koju je pokrenula Europska federacija novinara u suradnji sa Hrvatskim novinarskim društvom, ARTICLE 19, Media Diversity Institute, Cooperazione per lo Sviluppo dei Paesi Emergenti, Community Media Institute i Community Media Forum Europe. Cilj kampanje je zaustaviti govor mržnje i diskriminaciju u medijima.

Izvor: europeanjournalists.org/mediaagainsthate