press_film_festival

Press film festival – natječaj za prijavu dokumentarnih filmova

10.04.2017

Teme ovogodišnjeg festivala su „Izbjeglice“ i „Govor mržnje“.

Press film festival je festival međunarodni festival posvećen novinarstvu, homage Gordanu Ledereru, koji je prije 26 godina izgubio život obavljajući svoju profesiju, ali i ruskim novinarima, koji su također izgubili svoje živote na ulazu u Hrvatsku Kostajnicu 1991. godine.

Press film festival okuplja filmove koji tematiziraju novinarsku profesiju, ratne reportere, fotografe i snimatelje kojima je prva misao uhvatiti pravu snimku, prenijeti javnosti istinitu i iskrenu atmosferu ratnih zbivanja, često ne vodeći računa o vlastitoj sigurnosti i životu.

Natječaj je otvoren do 01.05.2017.

Filmovi na temu „Izbjeglice“ i „Govor mržnje“ mogu biti u bilo kojem formatu, te bez vremenskog ograničenja. Filmovi za selekciju (ogledne kopije) mogu se, umjesto na DVD-u, slati i kao linkovi na nekom video servisu. Uz naslov filma, potrebno je napisati i opis filma, te detalje o dokumentarnom filmu, kao i autoru filma. Organizator se obvezuje da kopije filmova neće koristiti u komercijalne svrhe. Prijava filmova na e-mail adresu: kaos_hr@yahoo.com ili na adresu:

EKS – ekološko kulturna scena
Vladimira Nazora 12
44 430 Hrvatska Kostajnica

Nakon pregledavanja prispjelih dokumentarnih filmova, o konačnom izboru do 10.5.2017. obavijestit će se autore. Festival će se održati u Hrvatskoj Kostajnici početkom rujna.